Leuven staat bekend als de studentenstad van België. Doordat er zoveel studenten wonen is het uitgaansleven goed ontwikkeld. Je vindt hier veel leuke barretjes, cafés, cocktailbars en eettentjes. Welke uitgaansgelegenheden vind je op de Oude Markt? En wat is het meest gedronken bier in Leuven? Lees snel verder om daar achter te komen.

Oude Markt van Leuven

De stad Leuven heeft een rijke geschiedenis, dit zie je terug in de historische binnenstad met veel bezienswaardigheden. In het centrum zie je veel gebouwen in de Gotische stijl terug. De winkelstraten en pleinen zijn te voet goed bereikbaar. Auto’s zijn daar grotendeels niet terug te vinden in de binnenstad. Leuven is de plek in België waar de meeste restaurants en cafés zo dicht bij elkaar zitten. De Oude Markt is ook wel de ‘Langste toog van Europa’, want nergens vind je in Europa meer horecazaken bij elkaar. Het is een langwerpig plein waar je aan beide kanten cafés en restaurants terugvindt. Het leukste café dat je hier kunt terugvinden is Bar Nine. Dit is een vintage horecazaak die moderne versies van klassieke gerechten serveert. Daarnaast heb je Donki, dit is een casual burrito bar waar je jouw eigen Mexicaanse burrito samen kunt stellen. Ook vind je hier het romantische restaurant Moorinneken. Dit restaurant serveert de Frans-Belgische keuken.

Het bier van Leuven

Buiten dat Leuven een typische studentenstad is, is het ook een bierstad. In de zestiende eeuw ontwikkelde deze stad zich als een echte bierstad. Daarvoor werd hier veel wijn gedronken. Tegenwoordig zijn in Leuven belangrijke Belgische bierbrouwerijen neergestreken. Het bier van deze stad is Stella Artois, deze bierbrouwerij heeft zich dan ook hier gevestigd. Zo ook de huisbrouwerij Domus. Deze biertjes vind je op de tap in elk café in Leuven. Je kunt bij deze brouwerijen een rondleiding volgen, maar ook bezoeken om het bier te proeven.

Drink met mate

Wanneer ben je alcoholist? Een drankje bij het uitgaan is lekker. En als je uiteten gaat is het ook lekker. Maar tegenwoordig wordt alcohol steeds meer gebruikt om te ontspannen. De grenzen vervagen hierdoor steeds meer. Wanneer is het voor de gezelligheid en wanneer drink je omdat je verslaafd bent? Wanneer ben je een alcoholist? Word je hierdoor getriggerd? Doe dan een alcoholtest of zoek hulp.