Een smoking is een belangrijke outfit die veel mannen in de kast moeten hebben hangen. De smoking moet je als man in de kast hebben, maar er zijn verschillende opties waar je uit zal kunnen kiezen. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een smoking die bij je past. Tijdens een net evenement is het soms noodzakelijk om een smoking te dragen. Dit is een speciaal type pak dat je als man aan kan trekken bij de bekende black tie evenementen. Black tie evenementen zijn in de meeste gevallen van een hoog niveau. Daarom is het noodzakelijk om de kleding die je draagt daarbij aan te laten sluiten. Je wilt gedurende een evenement als deze namelijk niet uit de toon gaan vallen. Het is dan ook verstandig om op zoek te gaan naar een smoking die perfect bij jou past. 

 

Overhemd 

Een smoking heeft als pak veel soorten onderdelen. Het begint allemaal bij het vinden van een geschikt overhemd. Het overhemd bij een smoking moet ook perfect pakken in de juiste stijl. Het is dan ook niet mogelijk om bij een smoking een gewoon type overhemd te dragen. Dat is echt een no go, waardoor jouw outfit meteen uit de toon zal gaan vallen. Een smoking overhemd is het correcte type overhemd dat je bij een smoking moet dragen. De kraag is een van de opvallende onderdelen van een overhemd van de smoking. De kraag loopt bijvoorbeeld niet geheel door. Hierdoor komt de strik beter tot z’n recht. De overhemden zijn in de meeste gevallen geheel wit. Toch is het ook een optie om te kiezen voor zwarte knoopjes of een geheel zwart overhemd. De witte smoking overhemden zijn echter wel de bekendere varianten waarvoor gekozen kan worden. 

 

Smoking 

Wanneer je een overhemd gevonden hebt is het tijd om te kiezen voor een smoking. Het pak is uiteraard ook een belangrijk onderdeel bij de gehele outfit. Deze pakken zijn er in verschillende varianten, maar in de basis is duidelijk wanneer je te maken hebt met een correct type smoking. Meestal zal en smoking bestaan uit twee delen, een pantalon en een jasje waarbij een strik gedragen wordt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een smoking in drie-deel. Dan zal er ook een gilet bij de smoking toegevoegd gaan worden. De kleur van de smoking hoort zwart te zijn, probeer daar bij een black tie evenement dan ook niet van af te wijken.