Wie een tweedehands traplift wil kopen gaat op zoek naar traplift prijzen. Wat zijn de traplift prijzen van een tweedehands traplift? Een tweedehands traplift is te koop voor bedragen tussen de 1500 en 4000 euro. De traplift prijs van een rechte traplift is minimaal €1.490, terwijl de traplift prijzen van trapliften met een bocht en trapliften met meerder bochten minimaal €2.490 en €2.690 zijn. Dit is uiteraard een prijsindicatie. Hoe kan de exacte prijs van een tweedehands traplift worden berekend? Om de exacte prijs van een tweedehands traplift te weten te komen moet een formulier op de website van een leverancier van deze liften worden ingevuld. Middels dit formulier kan geheel vrijblijvend en gratis een prijsofferte worden aangevraagd. Als dat formulier is ingevuld komt over het algemeen een deskundige adviseur langs. Hij verstrekt informatie over trapliften in het algemeen en over de merken en mogelijke opties. Ook bespreekt hij wat de wensen zijn. Natuurlijk meet de deskundige adviseur de trap heel nauwkeurig op. Vervolgens stelt hij een vrijblijvende offerte op met de exacte prijs voor een tweedehands traplift. 

Subsidie huislift van de Vlaamse overheid

Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie huislift. Als je ouder bent dan 65 kom je in aanmerking voor een subsidie huislift van de Vlaamse overheid. Kom je in aanmerking? Dan wordt de helft van de kostprijs van de traplift teruggestort. Het minimale bedrag is 600 euro en het maximale bedrag is 1250 euro. Je komt ook voor deze subsidie huislift in aanmerking als besluit om een tweedehands traplift te kopen. Een tweedehands traplift is echter wel veel goedkoper, waardoor je niet de maximale premie krijgt. Natuurlijk wil je weten wat de voorwaarden zijn van deze subsidie huislift. Het gezamenlijk inkomen van jou en je partner mag de afgelopen drie jaar niet hoger zijn geweest dan 30.640 euro. Bovendien moet de woning van jouw traplift de hoofdverblijfplaats zijn. De prijs van de traplift is minimaal 1200 euro.

Andere subsidies huislift

Met een erkende handicap heb je wellicht recht op een subsidie huislift van 8339,71 euro. Die subsidie wordt verstrekt door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Door het VAHP wordt dan ook ieder jaar een onderhoudsbeurt betaald. Je moet deze subsidie aanvragen vóór de installatie van jouw traplift. Bovendien moet je aantonen dat de traplift de meest geschikte en goedkoopste oplossing is voor jouw mobiliteit in huis. Ben je senior of gehandicapt? Aangeraden wordt om voor een subsidie traplift ook te informeren bij jouw gemeente. Wellicht krijg je van de gemeente ook een subsidie voor woningaanpassingen.