Als je vriendin, vriend of familie een kind heeft gekregen dan wil je graag een geboortekaartje sturen. Er zijn veel verschillende soorten geboortekaartjes verkrijgbaar en dat maakt het kiezen vaak moeilijk. Gelukkig wordt hier duidelijk uitgelegd welk geboortekaartje het beste bij de moeder of vader past. 

 

Hippe geboortekaartjes

Als een vriendin of familielid een kind heeft gekregen wil je ze hier natuurlijk mee feliciteren. Dit kan je doen met een geboortekaartje. Er zijn talloze verschillende stijlen van geboortekaartjes maar je kan het beste voor hippe geboortekaartjes kiezen. Hippe geboortekaartjes zien er zoals de naam al zegt erg hip uit. Het zijn vrolijke kaarten met veel kleuren die de kersverse ouders zeker een glimlach bezorgen. Je kan hippe geboortekaartjes aanschaffen bij bekende boekhandels maar ook via websites die zich richten op wenskaarten. Als je online besteld dan heb jij je hippe geboortekaartjes vaak al de volgende werkdag in huis. 

 

Wanneer een kaartje sturen?

Als de vrouw is bevallen is het verstandig om in de eerste week nog geen geboortekaartje te sturen. Geef de kersverse ouders eerst wat rust en ga daarna pas op visite of stuur dan een geboortekaartje. Naast de ouders moet ook het pasgeboren kind wennen aan de situatie. Daarom is het belangrijk dat je niet gelijk na de bevalling voor de deur staat met cadeaus en een geboortekaartje. 

 

Bedankkaartjes terugsturen

Als je net ouder bent geworden en je veel geboortekaartjes via de post hebt ontvangen, dan wil je de verzenders daarvoor bedanken. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een berichtje via Whatsapp maar het kan ook op een originele manier en dat is het terugsturen van een kaartje. Er zijn namelijk verschillende bedankkaartjes geboorte verkrijgbaar speciaal als reactie op de geboortekaartjes. Een bedankkaartje terugsturen naar de personen die een geboortekaartje hebben verstuurd wordt erg gewaardeerd door de verzenders. Ook bedankkaartjes kan je aanschaffen bij een boekhandel of een webwinkel die zich focust op het verkopen van wenskaartjes.

 

Zelf een geboortekaartje maken

Als je zelf een geboortekaartje wilt maken omdat je dat unieker en origineler vind dan is dat heel goed mogelijk. Je kan namelijk online veel verschillende ontwerpen en sjablonen downloaden en aan de hand daarvan weer een ontwerp maken die bij de kersverse ouders passen. Het enigste wat je nodig hebt is karton en een printer. Je moet natuurlijk wel voor dun en glad karton kiezen anders gaat het er niet prachtig uitzien.