Cryptocurrency’s lijken in eerste instantie vaak op elkaar, maar meestal zijn er ook grote verschillen onderling. Zo kunnen de ecosystemen, waarin de betreffende token van waarde is, verschillen. Ook kan de functie anders zijn of kunnen de tokenomics verschillen. Litecoin en Fantom zijn twee voorbeelden van dit soort coins. Beide crypto coins richten zich op gedecentraliseerde financiën (DeFi), maar verschillen enorm van elkaar. Zo zijn er minder Litecoin coins dan Fantom coins en is Litecoin daarnaast behoorlijk wat jaren ouder. In dit artikel kun je meer over beide crypto-projecten ontdekken, waarbij er zowel naar de verschillen als gelijkenissen wordt gekeken.

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin, opgericht in 2011, is een peer-to-peer cryptocurrency die is ontworpen om een snellere en efficiëntere alternatieve betaalmethode te bieden voor Bitcoin. Net als Bitcoin is Litecoin gebaseerd op een open-source blockchain-technologie, maar de Litecoin blockchain is specifiek geoptimaliseerd voor snellere transacties en lagere verwerkingskosten. Dit maakt Litecoin een populaire keuze voor dagelijkse transacties. Zo’n 12 jaar na de oprichting is Litecoin nog steeds populair. Met oog op toekomstige regulaties kijken investeerders steeds meer naar deze coin. Daarom is het belangrijk om het nieuws hierover goed te blijven volgen, zodat je alles over Litecoin weet.

Wat is Fantom (FTM)?

Fantom is een nieuwe speler in de cryptocurrency-wereld, opgericht in 2018. Het is een open-source blockchain platform dat zich richt op de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en het oplossen van uitdagingen die de huidige blockchain-technologieën ervaren, zoals snelheid en schaalbaarheid. Fantom maakt gebruik van een unieke technologie genaamd Lachesis, die zorgt voor een snellere verwerking van transacties. Indien je in dit project gelooft en wil investeren in Fantom, is het ook mogelijk om dit bij een Nederlandse exchange te doen. Het voordeel is dat je op deze manier eenvoudig de prijs van FTM in euro's kunt volgen, zodat je niet hoeft om te rekenen.

Welke gelijkenissen zijn er tussen Fantom en Litecoin?

Beiden, Litecoin en Fantom, bieden unieke voordelen als het gaat om cryptocurrency-investeren en transacties. Terwijl Litecoin bekend staat om zijn snelle transacties en lage verwerkingskosten, biedt Fantom een oplossing voor de huidige beperkingen van de blockchaintechnologie en heeft het potentieel om de toekomst van gedecentraliseerde toepassingen te veranderen. Litecoin biedt snelle en betaalbare transacties, terwijl Fantom zich richt op de toekomst van de blockchaintechnologie. Voordat je beslist welke cryptocurrency het beste bij je investerings- en transactiebehoeften past, is het belangrijk om je grondig te informeren over beide opties en je specifieke doelen en risicobereidheid te overwegen.